Krémes forró csoki (1 személyre)
Hozzávalók:
1,5 dl 1,5 %-os tej (70,5 kcal / 7,35 g CH)
0,5 dl főzőtejszín (102,5 kcal / 2 g CH)
0,5 dl víz
20 g apróra tört Tibi étcsoki (60 %-os) (116 kcal / 9,72 g CH)
5 g csokis főzős pudingpor (4,8 kcal / 0,8 g CH)
édesítőszer
Elkészítés:
A pudingport egy kis lábosba tesszük, és kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. Ezután a többi hozzávalót is beletesszük, és közepes lángon folyamatos kavargatás közben felmelegítjük. Amikor már majdnem forr, akkor levesszük kis lángra, és gyorsan kevergetve besűrítjük (ne aggódjunk, a csoki csak addigra olvad fel teljesen, amikor már besűrűsödött az egész).
Ízesíthetjük az alábbi módokon:
- karácsonyi: késhegynyi őrölt fahéj (jót tesz az inzulinnak!) + pár szem szegfűszeg
- rumos csoki: pár csepp rumaroma
- narancsos csoki: reszelt narancshéj + pár csepp narancslé
Összesen (1 adag 2,5 dl): 294 kcal / 19,8 g CH
Én legjobban a késhegynyi fahéj + pár csepp rumaroma kombinációt szeretem :-)
|