Cseresznyefagyi
Hozzávalók:
35 dkg cseresznye (220,5 kcal / 49 g CH)
2 dl habtejszín (584 kcal / 6,6 g CH)
édesítőszer
pici citromlé
A cseresznyét az édesítőszerrel és a citromlével turmixgépbe rakjuk, majd aprítás közben folyamatosan hozzáadjuk a tejszínt. Végül a habos masszát fagyasztásra alkalmas tálkákba töltjük, és pár óra alatt lefagyasztjuk.
Összesen: 804,5 kcal / 55,6 g CH (6 gombóc)
1 gombóc: 134 kcal / 9,2 g CH
Megjegyzés:
Persze bármilyen, intenzív ízű gyümölccsel kipróbálhatod, sőt csokifagyiként kakaóporral is finom.
A kész fagylalt szerintem frissen a legjobb, amikor még nem fagyott meg teljesen, és még nem kőkemény. Vagy ha teljesen megfagyott, akkor érdemes fogyasztás előtt 5-10 percre kivenni, és megolvasztani egy kicsit. Úgy már szedhető fagyikanállal is. Aki szeretne még javítani az állagán, az a fagyasztóban fél óránként kevergesse meg, és akkor krémesre fagy. (De tapasztalatom szerint akkor is megkeményedik 1-2 nap alatt.)
De bárhogy is készíted, az íze nagyon nagyon finom! Uzsira is szuper.
Aki nagyon fél a kalóriáktól, készítheti tejszín helyett joghurttal, aki pedig a szénhidráttal vigyázna inkább, az helyettesítse kisebb szénhidráttartalmú gyümölccsel (pl.: ugyanennek az epres változata 118 kcal / 5,3 g CH /gombóc).
|