Tejszínes eperleves
Hozzávalók:
1 kg eper (350 kcal / 72 g CH)
1,5 dl habtejszín (438 kcal / 5 g CH)
2,5 dl hideg víz (kevésbé szigorú diétánál alacsony zsírtartalmú tej)
fél citrom leve
édesítőszer
Elkészítés:
1. 600 g epret botmixerrel összeturmixolunk.
2. Beleöntjük a tejszínt és tovább keverjük, hogy besűrűsödjön.
3. Ezután beleöntjük a citromos vizet és a folyékony édesítőszert. Jól elkeverjük, és belerakjuk a maradék 400 g apróra vágott epret.
4.Végül a kész levest két órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Összesen: 788 kcal / 77 g Ch
100 g-ban: 56 kcal / 5,5 g CH
A teljes adag 1400 g lett. Ebből egy normál adag szerintem 200-300 g, persze attól is függ, hogy mit eszel második fogásként! :-)
Azért szeretem ezt a receptet, mert szerintem desszertnek is nagyon finom, és nagyon sokféle gyümölccsel elkészíthető. Ráadásul főzni sem kell, ami a nagy melegben igazi áldás...
Amíg nem diétáztam, addig tejjel öntöttem fel víz helyett, hát azzal sokkal finomabb. De ugye a tej majdhogynem tiltólistás, mert abban van a leggyorsabban felszívódó cukorfajta...
Akinek mégis sok a víz, az tegyen még hozzá egy kis tejszínt, abban inkább kalória van, nem CH. :o)
Jó étvágyat!
|