Barackos csirke
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé (545 kcal / 2,5 g CH)
500 g őszibarack (205 kcal / 45 g CH)
450 g 10%-os tejföl (522 kcal / 15 g CH)
15 dkg reszelt sajt (571 kcal / 2,5 g CH)
1 ek. étolaj (15 ml) (120 kcal)
2 csapott ek. teljes kiőrlésű liszt (30 g) (105 kcal / 21 g CH)
só, bors, szerecsendió, vegeta
Elkészítés:
Egy jénai tálat vékonyan kikenünk olajjal, meghintjük egy evőkanál liszttel. A csirkemellfilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd egy teflon serpenyőt vékonyan kiolajozva hirtelen megsütjük a húsok mindkét oldalát. A kisült hússzeleteket a jénai aljára fektetjük. 3 nagy barackot (kb. 500 g) felszeletelünk, és a húsok tetejére tesszük.
A tejfölt összekeverjük a vegetával, késhegynyi szerecsendióval, 1 ek liszttel és 10 dkg reszelt sajttal. A masszát a barackok tetejére simítjuk, majd megszórjuk az egészet a maradék 5 dkg sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 10 percig alufólia alatt, majd 10 percig alufólia nélkül sütjük.
Végül barna rizzsel, esetleg barackbefőttel tálaljuk.
Összesen: 2068 kcal / 86 g CH
1 adag: 258,5 kcal / 10,7 g CH (8 bő adaggal számolva, köret nélkül)
Őszibarack helyett almával, körtével is nagyon finom. Karácsonykor szilvával készítettem, de abból az édes fajtát érdemes választani, és amikor gyorsan átpirítjuk a husikat, őrölt fahéjat lehet rá szórni.
|